Suzanne de la Fonteijne (Delft, 7 oktober 1984) heeft al meer dan 10 jaar ervaring met Critical Alignment en geeft al 4 jaar les. Zij is begonnen als yogadocent, maar zet nu ook haar talenten in voor therapeutische en coachings doeleinden.

Watskeburt?

Toen ik rond de 20 jaar was, was ik iemand met veel vage rugklachten. Therapeuten gaven mij het idee dat ik dit maar moest accepteren. Dit heb ik niet gedaan en de zoektocht begon. Ik ontdekte dat veel spanning ontstond door verkeerde houding, maar ook door onbewuste negatieve gedachten over mijzelf en mijn lichaam.

Door veel verschillende yogalessen te volgen, kon ik veel in bereiken om rugklachten op te lossen en stress te verminderen, maar het was niet voldoende. In Critical Alignment vond ik 10 jaar geleden het antwoord. Het gaf eindelijk de handvatten voor een gezonde, uitgelijnde houding waarnaar ik zo op zoek was. Ik ben in 2016 opgeleid door Selle Postma, een zeer ervaren docent. Zij vertrouwde mij het lesgeven toe, vóórdat ik de opleiding begon. Dit was de bevestiging die ik nodig had om de sprong te wagen. Toen ik mijn eerste workshops gaf, voelde het als thuiskomen. Eindelijk had ik de plek gevonden waar ik met mijn talenten een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mijn medemens.

Waar kan je mij vinden?

Bij verschillende organisaties in Midden/Oost Nederland verzorg ik workshops Moeiteloos Bewegen in het kader van re-integratie, teambuilding en vitaliteit. Daarnaast geef ik in verschillende yogascholen in regio Wageningen en Arnhem yogalessen Critical Alignment Yoga. Privelessen en trajecten worden gevolgd door mensen uit heel de regio. Live online lessen zijn in het huidige tijdperk niet meer weg te denken, net als videolessen en audiolessen. Op onregelmatige basis organiseer ik zelf workshops, seminars en andere activiteiten.

Wat doe ik nog meer?

Ik ben het project HOESSIE gestart om in samenwerking met een lokale maker een sociale business op te starten.  Ook ben ik graag bezig in de moestuin, ik houd van koken en ik wandel graag lange afstanden. Ik ben een dromdoener: idealistisch en altijd bezig met nieuwe projecten om de wereld socialer en duurzamer te maken. Ik ben creatief en maak graag dingen met mijn handen; tegenwoordig maak ik macramé plantenhangers die worden verkocht in Zero Waste Supermarkt de Gieterij in Wageningen.